Warning: session_write_close(): write failed: No space left on device (28) in /var/www/vhosts/webfoot.be/httpdocs/lib/magepattern/component/http/session.php on line 63

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in /var/www/vhosts/webfoot.be/httpdocs/lib/magepattern/component/http/session.php on line 63
Hoe u zich kunt onttrekken aan een voetbalclub die is aangesloten bij de Belgische voetbalbond ?

Belgische voetbalbond: Hoe u zich kunt losmaken van een voetbalclub

Disaffiliatie van voetballers in België

Op deze informatieve pagina van de website webfoot.be, gids voor Belgisch voetbal, kunt u zowel de informatie vinden die essentieel is om correct uit uw club te stappen in 2023 als die om verder te gaan met de ontbinding van haar kind.

Hier is de lijst met vragen waarop webfoot antwoordt:

 • Hoe je als speler van de Belgische voetbalbond?
 • Hoe kunt u uw kind uit de KBVB halen ?
 • Wat is de volledige procedure om u af te melden ?
 • Hoe van voetbalclub veranderen in België ?
 • Wat zijn de data voor ontslagen

Hoe uit de Belgische voetbalbond te treden in 2023 ?

Wil je je voetbalclub verlaten? Heb je besloten om volgend seizoen voor een nieuw voetbalteam te spelen ? Hier is de internetlink van officieel 2023-2023 ontslagformulier online de Belgische vakbond om uw ontslagverzoek in te dienen op uw huidige club. Aangetekende post is niet nodig en u hoeft niet naar uw huidige club te gaan, de elektronische oplossing is er!

Om dit administratieve proces bij de Belgische vakbond uit te voeren, is hier de lijst van wat je nodig hebt:

 • Een identiteitskaart (je hebt je eID-pincode niet nodig).
 • Een identiteitskaartlezer
 • Een mobiel nummer, dat van de speler

Pas op voor het browserprobleem! Gebruik bij voorkeur als internetbrowser: Google Chrome of Mozilla Firefox. Microsoft Edge ondersteunt het digitale proces niet.

Internet versus papieren document

 1. Het is veel gemakkelijker.
 2. Online opzegging wordt per seconde verwerkt. Geen tijdverspilling
 3. Uw voormalige voetbalclub wordt automatisch op de hoogte gesteld van uw ontslag.
 4. Het is helemaal gratis. Geen onnodige geregistreerde kosten

U hoeft uw voetbalclub en de ACFF of URBSFA dus geen documenten of papieren formulieren meer aangetekend op te sturen.

Hoe uw kind uit de Belgische voetbalbond halen in 2023?

Wil je je zoon of dochter van een voetbalclub veranderen? Zie je je kind liever spelen in een nieuw voetbalteam voor volgend seizoen? Hier is de weblink van officieel 2023 ontslagformulier online de Belgische vakbond om het ontslag van uw kind aan te vragen bij uw huidige club.

Om dit administratieve proces uit te voeren, voor uw zoon of dochter, is hier de lijst met wat u nodig heeft:

 • Een identiteitskaart of een kinder-ID
 • Een identiteitskaartlezer
 • Het mobiele telefoonnummer van een van de ouders van het betreffende kind

De procedure uitgelegd in Video

Officiële video van URBSFA (Belgische voetbalbond). Informatie over ontslag bij decreet.

Test van de eerste stap

"Ondergetekende dient hierbij zijn persoonlijk ontslag in bij zijn club en bij KBVB door toepassing van artikel B522 van de federale regelgeving. Dit ontslag is alleen geldig na het volgen van de volledige digitale procedure en zal alleen worden opgenomen en meegedeeld aan de club vanaf april. Ondergetekende is ervan op de hoogte dat genoemd ontslag pas op 1 juli van kracht zal worden. Voor een aangesloten lid in een Franstalige of Duitstalige club (VV or ACFF), kan er een opleidingsvergoeding verschuldigd zijn bij heraansluiting na dit ontslag, Meer info over art. A523 "" Stap 1: Identificatie van het lid "Link eID

Datum Periode

De periode, de datum van de procedure is het belangrijkst! Opzeggen bij een voetbalclub aangesloten bij de Belgische vakbond is enkel mogelijk tot en met 30 april 2023 om middernacht. Je bent echter nog tot het einde van het seizoen gekwalificeerd. Wil je na april 2023 nog van voetbalclub veranderen, dan heb je de toestemming van je huidige club nodig.

KBVB-contactadres

Als u geen elektronische ID-kaartlezer heeft, of als u niet vertrouwd bent met computers, kunt u altijd de post gebruiken, een aangetekende post naar uw huidige club en naar de federatie sturen door uw naam, uw geboortedatum en de club die u wenst te verlaten. Houd er in dit geval echter rekening mee dat de verwerking langzamer zal verlopen als gevolg van de geldende regels voor telewerken.

Koninklijke Belgische Voetbalbond

Houba de Strooperlaan 145

1020 Brussel

+32.2.477.12.11


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0