Germany
vrijdag 14 juni 2024

19h00

Écosse
Aanvullende informatie over live wedstrijden (streaming)

Webfoot.be… Zodat de passie voor voetbal leeft!

Wie wordt de winnaar?

Als je een voetballiefhebber bent, kun je niet voorkomen dat je je overgeeft aan het voorspellingsspel. Wat zijn je voorspellingen voor de komende wedstrijden?

Deel je liefde voor voetbal!

Je bent gepassioneerd door voetbal en volgt een bepaald team, of het nu gaat om een elite team of een van de honderden fans die elk weekend hun passie beleven? Heb jij de ziel van een sportverslaggever?

Webfoot.be is uw essentiële ontmoetingsplaats op internet.

Voetbalfans, professioneel of amateur, Belgisch of buitenlands, vinden op de website webfoot.be de perfecte link met hun passie. Met slechts een paar klikken hebben ze toegang tot alle informatie over voetbalwedstrijden, verleden en toekomst, maar ook over resultaten, regels, belangrijk nieuws... kortom , alles wat hen doet trillen in de voetbalwereld. De site is interactief en stelt hen zelfs in staat correspondent te worden en hun passie met zoveel mogelijk mensen te delen.

Mis nooit meer een voetbalwedstrijd dankzij Webfoot!

Ga naar webfoot.be om je favoriete voetbalwedstrijden live en in streaming te beleven, helemaal gratis. Hierboven bieden wij u een lijst aan met de belangrijkste wedstrijden die in de nabije toekomst plaatsvinden. Wil je deze lijst personaliseren en op de hoogte blijven van de evolutie van je favoriete wedstrijden? Registreer u en krijg bij elke verbinding toegang tot uw gepersonaliseerde webfoot-pagina.

Belgisch voetbal 2023 2024: alles wat je moet weten over het nieuwe seizoen

Het Belgisch voetbalseizoen 2023 2024 belooft spannend te worden, met een nieuw format, ambitieuze clubs en jong talent. Ontdek op deze WEB-site de belangrijkste data, de favorieten, de inzetten en de voorspellingen van het Belgisch voetbalkampioenschap.

Belgisch voetbal is een van de oudste sporten

Het Belgische voetbal is een van de oudste en meest prestigieuze in Europa. Het heeft de geboorte gezien van veel getalenteerde spelers, zoals Paul Van Himst, Jan Ceulemans, Enzo Scifo, Marc Wilmots of Eden Hazard. Hij kende ook momenten van glorie, zoals de derde plaats op het WK van 2018 of de eerste plaats op de FIFA-ranglijst in 2015 en 2020.

Maar het Belgische voetbal draait niet alleen om de nationale ploeg, bijgenaamd de Rode Duivels. Het is ook een kampioenschap rijk aan emoties, met historische clubs als Anderlecht, Brugge, Standard of Genk &gt ;. Het is ook een populaire cultuur, met gepassioneerde aanhangers en lokale rivaliteit. Het is eindelijk een veelbelovende toekomst, met jonge talenten die opkomen en ambitieuze projecten.

Op webfoot.be laten we u de Belgische velden in al zijn aspecten ontdekken: zijn geschiedenis, zijn actualiteit en zijn vooruitzichten. We gaan je de belangrijkste spelers, de competities, de resultaten en de uitdagingen van het Belgische voetbal voorstellen. We gaan je ook enkele tips geven om het Belgische voetbal op zijn best te volgen.

Belangrijke data voor het Belgische voetbal 2023-2024

De Belgische voetbalkampioenschappen en bekers 2023 en 2024 luiden een spannend seizoen in, met nieuwe formats, ambitieuzere voetbalclubs en jonge voetbalsterren. Dit zijn de belangrijkste data om te onthouden om niets van het Belgische voetbal te missen:

 • 28 juli 2023: start van de klassieke fase van de Jupiler Pro League, het Belgisch kampioenschap in de eerste klasse. De 16 clubs strijden heen en weer gedurende 34 dagen tot 16 maart 2024.
 • 11 augustus 2023: finale van de Belgische Supercup, waarin titelverdediger (Royal Antwerp FC) tegenover de winnaar van de Beker van België (Club Brugge) staat.
 • 17 september 2023: start van de groepsfase van de Champions League, met daarin drie gekwalificeerde Belgische clubs: Royal Antwerp FC (kampioen), KRC Genk (vice-kampioen) en Club Brugge ( winnaar van de dam-off).
 • 19 september 2023: start van de groepsfase van de Europa League, met daarin twee gekwalificeerde Belgische clubs: KAA La Gantoise (derde) en Cercle Brugge (vierde).
 • 21 september 2023: start van de groepsfase van de Europa League Conference, met daarin een gekwalificeerde Belgische club: Union Saint-Gilloise (vijfde).
 • 29 oktober 2023: start van de WK-kwalificatiewedstrijden 2026 voor het Belgische nationale team, dat in Groep H zit met IJsland, Armenië, Liechtenstein en Saint-Sailor.
 • 18 december 2023: loting voor de knock-outfase van de Champions League, Europa League en Conference Europa League.
 • 26 januari 2024: start van de achtste finales van de Beker van België, waarin professionele en amateurclubs samenkomen.
 • 18 februari 2024: start van de knock-outfase van de Champions League, de Europa League en de Europa League Conference.
 • 23 maart 2024: start van de slotfase van de Jupiler Pro League, die is opgedeeld in drie play-offs: de Champions Play-offs (voor de titel en Europese plaatsen), de Europa Play-offs (voor een plaats in de Europa League Conference) en de degradatieplay-offs (om degradatie te voorkomen).
 • 18 mei 2024: finale van de Beker van België, die wordt gespeeld in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.
 • 26 mei 2024: laatste day of the Champions Play-offs, die de Belgische kampioen en de kwalificatietoernooien voor de Europese bekers aanwijst.

De favoriete Belgische clubs voor het seizoen 2023-2024

Het Belgische voetbal staat bekend als zeer competitief, met verrassingen en wendingen. Er zijn echter clubs die opvallen als favorieten voor de titel of Europese plaatsen. Dit zijn de belangrijkste favorieten van het Belgische voetbal:

 • Royal Antwerp FC: de titelverdedigers hebben hun coach Mark van Bommel en hun ploeg behouden, versterkt door de komst van de Belgische internationale spits Mandela Keita. Hij rekent op zijn ervaring en zijn degelijkheid om zijn titel te verdedigen en te schitteren in de Champions League.
 • KRC Genk: de nummer twee verloor coach John van den Brom aan Ajax Amsterdam, maar trok Wouter Vrancken aan, die wonderen verrichtte bij Mechelen. Hij vertrouwt op zijn collectief en zijn jeugd om te concurreren met Royal Antwerp FC en zich te kwalificeren voor de knock-outfase van de Champions League.
 • Club Brugge: de winnaar van de Beker van België heeft een coachwissel ondergaan, met het vertrek van Philippe Clement en de komst van Ronny Deila, voormalig coach van Celtic Glasgow. Hij rekent op zijn stabiliteit en zijn ambitie om de titel terug te winnen en de knock-outfase van de Champions League te bereiken.
 • KAA La Gantoise: de derde plaats in het kampioenschap heeft zijn coach Hein Vanhaezebrouck en zijn harde kern, bestaande uit ervaren spelers als Vadis Odjidja-Ofoe, Laurent Depoitre en Roman Yaremchuk, behouden. Hij hoopt zijn spelniveau terug te vinden en zich te plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League.
 • Cercle Brugge: de vierde in het kampioenschap is van coach gewisseld, met het vertrek van Yves Vanderhaeghe en de komst van Miron Muslic, voormalig assistent van Lucien Favre. Hij rekent op zijn frisheid en verrassing om zijn goede seizoen te bevestigen en zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Europa League.

De uitdagingen van het Belgische voetbal 2023 2024

Het Belgische voetbal wordt geconfronteerd met verschillende uitdagingen, die van invloed zullen zijn op het seizoen 2023-2024. Dit zijn de belangrijkste uitdagingen voor het Belgische voetbal:

 • Aanpassing aan het nieuwe format: na drie seizoenen met 18 clubs keert de Jupiler Pro League terug naar 16 clubs, met een play-offsysteem vergelijkbaar met dat van de editie 2019-2020. Deze verandering heeft tot doel de kwaliteit en intensiteit van het kampioenschap te verhogen, maar betekent ook meer druk en minder ruimte voor fouten voor de clubs.
 • Europese competitie: Het Belgische voetbal is erin geslaagd zes clubs te plaatsen in de Europese bekers, waaronder drie in de Champions League. Het is een kans om te strijden tegen de beste clubs van het continent, maar ook een uitdaging om het drukke schema te beheren en vermoeidheid te voorkomen. Het Belgische voetbal moet ook zijn UEFA-coëfficiënt verdedigen, waardoor het kwalificatieplaatsen kan bemachtigen.
 • De generatietransitie: het Belgische voetbal beschikt over een pool van jonge talenten, die zijn opgeleid in clubacademies of in het buitenland. Onder hen kunnen we Youri Tielemans (Aston Villa), Jérémy Doku (Manchester City), Roméo Lavia (Chelsea), Charles De Ketelaere (AC Milan) of Zinho Vanheusden (Standard) noemen. Van deze spelers wordt verwacht dat ze het stokje overnemen van het huidige nationale team, dat ouder begint te worden.
 • Modernisering van de infrastructuur: het Belgische voetbal kampt met vertraging op het gebied van de infrastructuur, met verouderde stadions, die niet erg comfortabel en niet erg veilig zijn. Verschillende renovatie- of bouwprojecten voor nieuwe stadions zijn in uitvoering of in voorbereiding, zoals het Nationale Stadion in Brussel, het Stade du Pays de Charleroi, het Stade du Standard de Liège of het Stade du Cercle Brugge. Deze projecten hebben tot doel de aantrekkelijkheid en winstgevendheid van het Belgische voetbal te verbeteren.

Voorspellingen voor het Belgisch Kampioenschap 2023 2024

Het Belgische voetbal is onvoorspelbaar, met verrassingen en wendingen. Het is echter mogelijk om voorspellingen te doen op basis van de sterke en zwakke punten van elke club. Hier zijn de Belgische voetbalvoorspellingen:

 • De kampioen: Royal Antwerp FC. De Antwerpse club heeft alle troeven in handen om de titel te behouden, met een competente coach, een solide ploeg en een flink budget. Hij zal echter concurrentie moeten krijgen van Genk en Brugge, die niet opgeven.
 • De dolfijn: KRC Genk. DeLimburgse club liet afgelopen seizoen mooie dingen zien, met aantrekkelijk spel en een vruchtbare aanval. Hij zal zich echter moeten aanpassen aan de verandering van coach en de vermoeidheid die gepaard gaat met de Champions League moeten beheersen.
 • De derde: Club Brugge. De Brugse club verloor zijn kampioenstitel, maar blijft een serieuze kandidaat voor het podium, met intacte stabiliteit en ambitie. Hij zal zichzelf echter in bepaalde posities moeten versterken en blessures moeten vermijden.
 • De vierde: KAA La Gantoise. De Gentse club heeft haar l. teruggevondenspeelniveau na een moeilijk seizoen, met een ervaren coach en een sterke kern. Hij zal echter consistenter en realistischer moeten zijn voor het doel.
 • De vijfde: Cercle Brugge. De Brugse club zorgde voor een verrassing door als vierde te eindigen, met een dynamisch spel en een effectieve verrassing. Het zal echter zijn goede seizoen moeten bevestigen en zich zowel kwalitatief als kwantitatief moeten versterken.

België een land met een lange sportgeschiedenis

Voetbal is een populaire en bloeiende sport in België. Het land heeft een lange geschiedenis van succes in het voetbal en de nationale heren- en damesteams hebben talloze titels gewonnen.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de populairste voetbalclub in België?

Club Brugge is de populairste voetbalclub van België. Hij won 16 Belgische kampioenstitels.

 • Welke is de meest succesvolle voetbalclub in België?

Club Brugge is de meest succesvolle voetbalclub van België. Hij won 16 Belgische kampioenstitels.

 • Wat is de populairste voetbalcompetitie in België?

De Jupiler Pro League is de populairste voetbalcompetitie in België. Dit is de eerste Belgische voetbaldivisie.

Vol plezier

Ontdek de minder bekende voetbalteams en deel uw opmerkingen met slechts één muisklik. Allemaal in een sfeer die goed gekend is van de heetste stadions…. Dit is webfoot.be.

Vol plezier

Spannend

Beleef uw favoriete wedstrijden live, bekijk voetbal live en streaming, helemaal gratis. Het gevoel alsof je zo in het stadion bent, het enthousiasme van de bezoekers is intens ... Dit is webfoot.be.

Spannend

Informatief

Alles over Belgisch en buitenlands voetbal, professioneel en amateur, breng in een paar klikken uw informatie om de grootste collaboratieve encyclopedie van voetbal te creëren ... Dit is webfoot.be.

Informatief

Laatste nieuws

WK 2022 beproef uw geluk in de trekking en win zeer grote prijzen
27/11/2022

WK 2022 beproef uw geluk in de trekking en win zeer grote prijzen

Wereldvoetbalwedstrijd 2022, win geweldige prijzen in elke wedstrijd van het toernooi

Wereldvoetbalwedstrijd 2022, win geweldige prijzen in elke wedstrijd van het toernooi

katar, wk2022qatar

België - Portugal: Ronaldo in de kleedkamer, Italië in beeld
27/06/2021

België - Portugal: Ronaldo in de kleedkamer, Italië in beeld

Soms zijn er spellen waarbij je met dat vreemde geluksgevoel na het winnen wegkomt, maar ook een gevoel van te weinig. En de wedstrijd tegen Portugal is er daar één van. Maar het zou ook jammer zijn om je plezier te schuwen en niet blij te zijn om onze Duivels de kwartfinales van Euro 2020 te…

euro2020, rodeduivels, Portugal

Finland - België: geduld loont, maar stressvol
21/06/2021

Finland - België: geduld loont, maar stressvol

De duivels eindigen met het beste boekhoudresultaat; 9 van de 9 punten

De duivels eindigen met het beste boekhoudresultaat; 9 van de 9 punten

rodeduivels, euro2020, finland, romelulukaku

Euro 2020 Denemarken 1-2 België
17/06/2021

Denemarken-België: kleine trip naar de hel voor de Duivels

Euro 2020 Denemarken-België Denemarken-België Twee helften twee gezichten; stertrio De Bruyne-Hazard-Witsel sprak

Euro 2020 Denemarken-België Denemarken-België Twee helften twee gezichten; stertrio De Bruyne-Hazard-Witsel sprak

rodeduivels, euro2020, denemarken

België 3-0 Rusland
12/06/2021

België - Rusland: stijgende druk? Stijg aan de macht!

België 3-0 Rusland: Het begint goed voor Lukaku!

België 3-0 Rusland: Het begint goed voor Lukaku!

rodeduivels, rusland, romelulukaku

België 1-0 Kroatië
06/06/2021

België-Kroatië: de Rode Duivels stellen gerust

België-Kroatië: Belgische spelers klaar voor EURO

België-Kroatië: Belgische spelers klaar voor EURO

rodeduivels, kroatie, romelulukaku