Denemarken-België: kleine trip naar de hel voor de Duivels

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Euro 2020 Denemarken 1-2 België
Euro 2020 Denemarken 1-2 België Bruyne Hazard Witsel op het veld

Euro 2020 Denemarken-België Denemarken-België Twee helften twee gezichten; stertrio De Bruyne-Hazard-Witsel sprak

Er was als een betonnen dekvloer die op donderdag 17 juni rond 18:02 België trof. Toen België hun wedstrijd tegen Denemarken inging, scoorden de Vikingen hun eerste doelpunt. Het zal meer dan 45 minuten duren om een ​​tweede wind te herwinnen en terug te keren naar het best gerangschikte team op de FIFA-ranglijst.

Deense koude douche dankzij snelste EK-goal

Op zijn zachtst gezegd was er een geweldige sfeer in het Deense stadion waar de ontmoeting Denemarken-België plaatsvond, de tweede wedstrijd van onze Rode Duivels in de groepsfase. En het was niet echt in het voordeel van ons team, de 600 Belgische fans die het moeilijk hadden om hun stem te laten horen. En dat wordt bevestigd in... de tweede minuut spelen Een riskante raise van Jason Denayer opende de score voor Poulsen en maakte tegelijkertijd het snelste doelpunt van het EK.

45 minuten koud zweet

De 26 ° C in het stadion was niets vergeleken met de oververhitte sfeer die door de Deense fans werd ingeblazen, waardoor hun team letterlijk in een vreselijk aanvallend spel terechtkwam. Sterker nog, er zullen enkele reddingen nodig zijn, waarvan Thibaut Courtois het geheim kent, om te voorkomen dat de score in de eerste helft verder zou groeien. We zullen ook de levendige emotie van Romelu Lukaku opmerken in de tiende minuut van het spel, toen de scheidsrechter de wedstrijd pauzeerde om een ​​levendig eerbetoon te brengen aan Christian Eriksen, die langzaam herstelde van zijn hartaanval in een ziekenhuis op minder dan 300 meter van het stadion.

Kevin De Bruyne, de duivel tekent de terugkeer uit de hel

Na zijn terugkeer in de kleedkamer had Roberto Martinez geen andere keuze dan hard toe te slaan. Het is dan ook Kevin De Bruyne die in de reserve een Dries Mertens zal vervangen om het op te nemen tegen de Deense armada. Goede keuze: Kevin De Bruyne had na zijn gebroken neus in de Champions League dorst naar speeltijd en zal een Belgische ploeg hernieuwde dynamiek brengen, profiterend van de lichte kortademigheid van de Denen. Een paar minuten later beschiet Romelu Lukaku drie Deense verdedigers met adembenemende dribbels voordat hij verder ging naar Kevin De Bruyne, die Thorgan Hazard zelf wat kaviaar aanbood, te blij om de Rode Duivels weer op gelijke hoogte te brengen.

Deense druk bleef sterk

Als de druk een beetje in intensiteit is afgenomen, moet worden opgemerkt dat het Deense team tot de 90e minuut standhield om een ​​intens en gevaarlijk spel aan te bieden, regelmatig het kleine rechthoekje van de duivels betrad en Thibaut Courtois dwong om (dobbelstenen) alles te laten zien zijn talent. Maar het echte keerpunt van de wedstrijd vond iets voor het uur, toen Roberto Martinez Axel Witsel en Eden Hazard in de wedstrijd bracht. Het was deze laatste die de overwinningsbal aan Kevin De Bruyne aanbood, waardoor de Deense geen kans kreeg. keeper met een schot van meer dan 20 meter.

Een verdediging om te consolideren

Als de Belgen in de 70e minuut het voordeel pakten, verminderde dit de dorst naar overwinning van de Denen helemaal niet, die de druk opnieuw zullen verhogen, een Belgische verdediging een beetje koortsig tonend in het licht van de push van dit soort ' team. We kwamen dicht bij de gelijkmaker toen Braithwaite met een kopbal de lat van Thibaut Courtois prikkelde. Een analyse die Roberto Martinez niet zal hebben nagelaten die, als hij een beetje kan ademen voor de wedstrijd tegen Finland, zijn troepen zal moeten opschudden voor de ronde van 16, de Belgen hebben zich al gekwalificeerd.

Versterk je internetverbinding en date met de Rode Duivels

Eén ding is zeker: je wilt geen enkele wedstrijd van Rode Duivels missen. Je geluk? Om deze spannende wedstrijden op uw computerscherm te kunnen bekijken, met een "eenvoudige" internetverbinding (lees hier hoe u uw favoriete wedstrijden gratis en live kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, euro2020, denemarken