Finland - België: geduld loont, maar stressvol

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Finland - België: geduld loont, maar stressvol
Na hun overwinning op Finland nemen de Rode Duivels het in de ronde van 16 . op tegen Portugal

De duivels eindigen met het beste boekhoudresultaat; 9 van de 9 punten

Derde groepswedstrijd en opnieuw een volledige reorganisatie van het Belgische ploeg team door een Roberto Martinez altijd op zoek naar de juiste combinaties om ons team zo ver mogelijk in de competitie te brengen. En het is duidelijk dat de Rode Duivels, als het 29°C in de schaduw is, het geduld niet ontbreekt om hun doelen te bereiken.

Het eerste dat Devils-fans niet zullen ontgaan, is dat het helse trio voor het eerst weer bij elkaar was vanaf het begin van het spel. Verschillende fysieke problemen hadden namelijk Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Axel Witsel uitgesloten van een startmogelijkheid. Het is nu gedaan en op zijn zachtst gezegd, geen van de Musketiers faalde in hun taak.

Finland speelde in 11-0-0

Eerste constatering: Finland kwam naar het Krestovski Stadion in St. Petersburg met de vaste intentie om het punt van de loting te behalen. Om dit doel te bereiken, werd de voorkeur gegeven aan het vrij eenvoudige idee om al hun mannen in de verdediging te plaatsen en mogelijk hun hand uit te proberen bij offensieve conversies. En pogingen van Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne - wiens slalom tussen verdedigers de geschiedenis in zal gaan - of zelfs het schieten van Axel Witsel zullen het in de eerste helft niet mogelijk maken om deze verdediging tot elf te vouwen.

Een levendiger terugkeer uit de kleedkamers

Als de eerste helft eindigt met zorgen over een schok voor Eden Hazard, is het begin van de tweede helft de schuld van de Finnen, althans in de openingsminuten. Inderdaad, twee nogal agressieve acties lieten een publiek dat een beetje slaperig was door het slaapverwekkende spektakel dat tot dan toe werd geboden, zich voorstellen dat de zaken misschien zouden veranderen. Maar heel snel namen de mannen van Roberto Martinez het over. En als Thibaut Courtois in de 62e minuut met een parade mee moest gaan, want hij heeft het geheim in de 62e minuut, dan is het Eden Hazard, prachtig bediend door Kevin De Bruyne, die ons allemaal zal doen hopen op een overwinning.

Technologie ten dienste van de Finnen

In de 67e minuut komt eindelijk de verlossing bij de Rode Duivels. Opnieuw prachtig bediend door Kevin De Bruyne schudt Romelu Lukaku de Finse netten. Tot hun vreugde merken de Belgen niet meteen dat de VAR is aangevraagd. Achter de schermen trek je lijnen en stel je vast dat Romelu Lukaku inderdaad buitenspel stond door het equivalent van een gieren (en dat is nauwelijks een foto). Het doelpunt wordt geannuleerd. Dit zal de wens om te scoren in het hele team vergroten.

Vermaelen bezorgt Belgen dankzij Finse doelman

We vinden Kevin De Bruyne - gemakkelijk te kwalificeren als essentieel - in de volgende actie. Op een corner gaf hij Vermaelen de mogelijkheid op een kopbal. En als de bal eerst in de Finse doelpaal crashte, is het de rebound in het gezicht van Hradecky die ervoor zorgt dat de bal over de lijn gaat. De Finnen zouden moeten inzetten om hun oorspronkelijke doel van een splitsing te bereiken om het punt te behalen als tweede in de groep of zelfs beste derde.

Romelu Lukaku scoort zijn 63e doelpunt

Ongetwijfeld een beetje geïrriteerd door het feit dat zijn eerste doelpunt werd afgelast wegens een zeer technologisch buitenspel, liet Romelu Lukaku geen kans voorbijgaan om zichzelf terug te vinden naar het doel - de positie die hij het liefste had - want in een U-bocht die al zijn kracht gebruikte , stuur een kanonskogel in de doelen van de tegenstander. Een scenario perfect geserveerd door Kevin De Bruyne - opnieuw hij - in de 81ste minuut. Romelu Lukaku kon daardoor zijn 63e doelpunt voor de nationale ploeg maken.

We zullen ook de beklimmingen van Benteke en Vanaken noteren, waaruit blijkt dat ons team niet aan middelen ontbreekt. Als bewijs levert België opnieuw de prestatie om met zoveel mogelijk punten uit de groepsfase te komen, zoals op de WK's van 2014 en 2018.

Versterk je internetverbinding en date met de Rode Duivels

Eén ding is zeker: je wilt geen enkele wedstrijd van Rode Duivels missen. Je geluk? Om deze spannende wedstrijden op uw computerscherm te kunnen bekijken, met een "eenvoudige" internetverbinding (lees hier hoe u uw favoriete wedstrijden gratis en live kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, euro2020, finland, romelulukaku