België - Portugal: Ronaldo in de kleedkamer, Italië in beeld

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
België - Portugal: Ronaldo in de kleedkamer, Italië in beeld
België - Portugal: Ronaldo in de kleedkamer, Italië in beeld

Soms zijn er spellen waarbij je met dat vreemde geluksgevoel na het winnen wegkomt, maar ook een gevoel van te weinig. En de wedstrijd tegen Portugal is er daar één van. Maar het zou ook jammer zijn om je plezier te schuwen en niet blij te zijn om onze Duivels de kwartfinales van Euro 2020 te zien bereiken.

Een finale voor het uur?

Het was de wedstrijd die je niet mag missen - en we hebben het over de toeschouwers die graag geweldig voetbal willen zien - aangezien veel columnisten verslag deden van de wedstrijd tussen titelverdediger Portugal en de Rode Duivels, nummer één op de FIFA-ranglijst. Desondanks zullen we ons aan het einde van de wedstrijd het pragmatisme herinneren van de Belgen die ongetwijfeld niet al hun talent zullen hebben onthuld, maar die zullen hebben gescoord. Is dat niet wat we ons uiteindelijk zullen herinneren? Toch hadden we op meer goals gehoopt...

Een eerste Portugese kans

Maar laten we herhalen, er is hier geen sprake van te veel mokken over ons plezier. De eerste helft is al met al redelijk in balans zoals de statistieken laten zien qua balbezit. Het was de Portugees die een eerste kans kreeg voor het doel van Thibaut Courtois. En het is diezelfde Thibaut Courtois die meesterlijk de vrije trap van Cristiano Ronaldo zal afslaan, een van die vrije trappen waarvan hij het geheim kent.

Eén schot op doel, één doelpunt

Aan het einde van de eerste helft, terwijl Thibaut Courtois zichzelf toestond 'Monsieur' Ronaldo te dribbelen - een gebaar dat in de annalen van het voetbal zal blijven - is het Thomas Meunier die een gouden bal zal aanbieden aan Thorgan Hazard die uit een krachtige aanval , zal zijn zwevende schot de Portugese netten zien verpletteren. Alleen schot op doel voor de Belgen, waardoor we kunnen zeggen dat de Rode Duivels 100% effectief waren.

Portugese persing zal vallen als een ademteug

Hoe meer minuten er in de tweede helft verstreken, hoe groter de Portugese druk werd. De kans om de uitmuntendheid en de onbaatzuchtigheid van de verdediging van de Rode Duivels te onderstrepen, in het bijzonder Thomas Vermaelen die een laatste effectief bolwerk zal zijn geweest om te voorkomen dat onze doelman meer zou moeten doen - alsof het mogelijk was - dan deze die al heeft gedaan het.

Arbitrage in twijfel getrokken

De meest controversiële acteur van de wedstrijd zal ongetwijfeld Felix Brych zijn, de Duitse scheidsrechter, die door zijn passiviteit ernstige vrees heeft gewekt voor de voortzetting van het toernooi van onze Rode Duivels. Inderdaad, als de scheidsrechter Palhinha de verdiende gele kaart had gegeven toen hij de trui van een onevenwichtige Romelu Lukaku over meer dan tien meter trok, dan zal diezelfde Palhinha Kevin De Bruyne ongetwijfeld niet slecht hebben getackeld, waardoor een blessure de Belgische spits dwong tijdens de tweede helft in de kleedkamer blijven. Hetzelfde gebeurde als Pepe, zonder aanwijsbare reden, Thorgan Hazard met geweld raakt, een gebaar dat hem een ​​rode kaart had moeten opleveren, wat ongetwijfeld het aanzien van de wedstrijd zou hebben veranderd.

Goed nieuws om af te sluiten...

Wat het goede nieuws betreft, we konden al aankondigen dat de Rode Duivels zich hebben geplaatst voor de kwartfinales van Euro 2020 en dat dit hen in staat zou stellen een nieuwe uitdaging aan te gaan: Squadra Azzura verslaan in een competitie op hoog niveau, wat nooit is gebeurd. Maar bovenal is het andere goede nieuws dat Roberto Martinez, terwijl we deze regels schrijven, aankondigde dat noch Kevin De Bruyne noch Eden Hazard - laat in de wedstrijd vrijgelaten met pijn in de dij - de noppen zouden wegdoen. wedstrijd.

Versterk je internetverbinding en date met de Rode Duivels

Eén ding is zeker: je wilt geen enkele wedstrijd van Rode Duivels missen en hebt zin in deze confrontatie met Italië. Je geluk? Om deze spannende wedstrijden op uw computerscherm te kunnen bekijken, met een "eenvoudige" internetverbinding (lees hier hoe u uw favoriete wedstrijden gratis en live kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :euro2020, rodeduivels, Portugal