Proximus League

tweede klasse 1B

Proximus League 2020-2021

Het Proximus League-seizoen 2020-2021 of Belgisch voetbalkampioenschap van Divisie 1B is het op één na hoogste niveau van de Belgische nationale voetbalcompetitie. Het brengt 8 eerste ploegen samen van professionele clubs uit verschillende provincies. Nieuw dit seizoen: Lierse Kempenzonen ontwerp en integratie van Club Brugge hoopt.

De Pro League in streaming

Of bekijk de Proximus League-wedstrijden 2020-2021 live zonder te betalen?

Op computer, tablet, smartphone? Wat het medium ook is, Bwin biedt uw voetbalwedstrijden live in streaming aan zonder ook maar een cent uit te geven. Om dit te doen, hoeft u zich alleen maar registreer je op Bwin België om de streaming te bekijken en zet je spelersaccount positief (10 cent is genoeg!)

Uw voordeel

Uw voordeel:Registreert u zich voor Bwin via Webfoot.be? Goed nieuws: je krijgt de video van de wedstrijd live van de Belgische D1B.

De verschillende fasen 2020-2021

Regelmatige competitie

Het Proximus League-onderdeel "Regular Season" wordt gespeeld in twee periodes van 14 dagen van augustus 2020 tot maart 2021. Bijzonderheid van deze competitie: alle teams strijden vier keer, twee keer thuis en twee keer thuis buiten.

Een week later maakt het reguliere seizoen plaats voor de rondreisfinale: de winnaars van periode 1 en periode 2 ontmoeten elkaar heen en weer om de kampioen te ontwerpen, direct gepromoveerd tot Jupiler Pro League.

De play-offs

Play-offs 2

PO2: Belgische clubs op de 7e tot 16e plaats in de Jupiler Pro League strijden in Play-offs 2 met clubs in de TOP 6 van het algemeen klassement van de Proximus League. Deze clubs zijn onderverdeeld in vier poules van vier. Alle teams starten deze PO2's met nul punten en ontmoeten elkaar twee keer (thuis en uit). De winnaars van elke groep strijden in knock-outwedstrijden met als doel hun ticket voor de finale te winnen. De winnaar van Playoffs 2 speelt voor het laatste Europese ticket tegen de club die op de 4e plaats staat in Playoffs 1.

Play-downs

De teams van clubs die op de zevende en achtste plaats zijn geklasseerd, strijden in play-offs 3 (de play-downs) om in de Proximus League te blijven. De op de zevende plaats geplaatste club begint met een voorsprong van drie punten en kan hun eerste thuiswedstrijd spelen.

De verschillende classificaties

Er worden drie klassementen opgesteld: een algemeen klassement met de punten van de 1e periode en de 2e periode om de TOP 6 en de tickets voor de Play-offs 2 van de Jupiler Pro League te bepalen. Een ranking voor de 1e periode en een ranking voor de 2e periode.

Ranglijst topscorer D1B 2020-2021

Het equivalent van de "Gouden Stier" voor Divisie 1B is de trofee voor topscorers. De eindstand wordt bepaald aan het einde van de Play-Offs. We houden geen rekening met de play-offs.

  1. Thomas Henry 0 goals
  2. Doelpunten van Kurt Abrahams
  3. Doelpunten van Christian Brüls
  4. Mathieu Maertens goals
  5. SergeTabekou-doelen
  6. Doelpunten van Raphael Holzhauser
  7. Doelpunten van Stélvio Rosa da Cruz

Europese tickets

Winnaar van de Beker van België: gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League

Winnaar van de POI - POII-testwedstrijd: gekwalificeerd voor de tweede kwalificatieronde van de Europa League

Play-offs

Vanaf het seizoen 2020-2021 krijgt een extra D1B-club de mogelijkheid om lid te worden. De beslissing over promotie of behoud zal worden genomen door middel van 2 round-trip play-offs tussen 15e in Jupiler Pro League en tweede in D1B.

Stijgen en dalen

Er zijn ook enkele wijzigingen aangebracht met betrekking tot welke clubs stijgen en welke dalen. Wat het seizoen 2020-2021 betreft, zal er één club zijn die naar beneden gaat in D1B en een andere die naar boven gaat in D1A, maar een barrage zal ook bepalen wie er nog meer op en neer gaat aan het einde van dit seizoen. Aan de andere kant zullen tijdens het volgende seizoen drie clubs ten onder gaan voor slechts één die omhoog gaat om van daaruit terug te kunnen keren naar het formaat van de zestien teams dat de officials van de Pro League lijkt te plezieren.

Ranking

# 1 70 Punten
Union saint-gilloise Union saint-gilloise
# 2 52 Punten
RFC Seraing RFC Seraing
# 3 43 Punten
Lommel Lommel
# 4 43 Punten
Westerlo Westerlo
# 5 39 Punten
Deinze Deinze
# 6 35 Punten
RWDM RWDM
# 7 16 Punten
Lierse Lierse
# 8 13 Punten
Bruges Bruges