Beker van België van voetbalclubs

Beker van België

De Beker van België van voetbalclubs, officieel sinds 2015 de Croky cup genoemd naar de naam van zijn sponsor, is een van de twee belangrijkste voetbalcompetities in België sinds 1911 met de D1 A kampioenschap.

De finale van de Beker van België wordt alleen in Brussel gespeeld in het Koning Boudewijnstadion. Het brengt 240 professionele, semi-professionele en amateurdeelnemers samen.

Croky beker

Organisatie

Het wordt elk seizoen georganiseerd door de Koninklijke Belgische Vereniging van Vereniging van Voetbalverenigingen (KBFV) en is toevertrouwd aan de "Competities Departement". Dit beheert de kalender (datum, tijd, plaats) van de 1e tot en met de 5e ronde inbegrepen. Vanaf de ronde van 16 is het de URBSFA Kalender Manager die de wedstrijden organiseert.

Deelnemers

Deze wedstrijd staat open voor elk eerste team dat is ingeschreven bij de Belgische voetbalbond. De eerste teams van de vier nationale niveaus (D1a, D1B, D1 amateur 1, Divisies 2 amateurs en Divisies 3 amateurs) spelen zowel deze beker als die van de 160 clubs van de provinciale afdelingen die door hun provinciaal comité zijn aangewezen.

Verloop van de wedstrijd

  1. 1e ronde: knock-outwedstrijden tussen de 160 clubs uit de provinciale afdelingen en de 64 clubs uit de 3 amateurafdelingen verdeeld over 8 geografische groepen
  2. 2e ronde: knock-outwedstrijden tussen de 112 overgebleven clubs en de 48 amateurclubs van divisie 2
  3. Ronde 3: knock-outwedstrijden tussen de overgebleven 80 clubs en de 16 amateurclubs van divisie 1
  4. 4e ronde: knock-outwedstrijden tussen de resterende 48 clubs
  5. 5e ronde: knock-outwedstrijden tussen de 24 overgebleven clubs en de 8 clubs van het profvoetbal 1B
  6. Ronde van 16: knock-outwedstrijden tussen de 16 overgebleven clubs en de 16 clubs in het profvoetbal 1A
  7. Ronde van 16: knock-outwedstrijden tussen de overgebleven 16 clubs
  8. 1/4 finale: knock-outwedstrijden tussen de 8 overgebleven clubs
  9. 1/2 finale: thuis- en uitwedstrijden tussen de 4 overgebleven clubs
  10. Finale: slechts één wedstrijd tussen de 2 finalisten

Teambreker

Direct op doel geschoten voor ronde 1, 2 en 3

Ten eerste, extra tijd, mogelijk gevolgd door strafschoppen voor ronde 4 en 5, evenals 1 / 16e, 1 / 8e, 1 / 4e en de finale.

Ticket voor de Europa League

De winnaar van de Beker van België is gekwalificeerd voor de poules van de Europa League. Als de winnaar van de beker zich via het Belgisch Pro League-kampioenschap al gekwalificeerd heeft voor de Champions League, is het de club die als vijfde eindigt in het Divisie 1A-kampioenschap die het laatste ticket ontvangt voor de 2e voorronde van de Europa League.

Live streaming-wedstrijden

Bwin

Sinds 2021 heeft de goksite van Bwin België WEB TV-rechten aan Franstalige zijde. Via zijn website zijn website, Bwin.be stelt u in staat om bekijk de live streaming van Croky Cup zonder te betalen.

RTL-TVI

Sinds 2015 en tot 2020-2021 heeft RTL-TVI de tv-rechten aan Franstalige kant. Via de website van het kanaal kun je met de RTL Play-oplossing zes wedstrijden inclusief de finale live bekijken.

Vlaamse kant

VTM en VRT zenden de wedstrijden uit.