België-Kroatië: de Rode Duivels stellen gerust

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
België 1-0 Kroatië
België-Kroatië de Rode Duivels stellen gerust

België-Kroatië: Belgische spelers klaar voor EURO

De Rode Duivels hadden een beetje hun supporters huiveren tijdens hun vriendschappelijke wedstrijd tegen Griekenland. Maar dit tweede deel van hun voorbereiding op de Euro 2020 zal de goede smaak hebben gehad om iedereen gerust te stellen, ook al is de score niet die van een forfait.

Een team van Rode Duivels opnieuw ontworpen

Het eerste dat de (tele)toeschouwer aan het begin van de wedstrijd opvalt, is de manier waarop Roberto Martinez trok conclusies uit de eerste vriendschappelijke bijeenkomst van de week. Er zijn namelijk maar liefst zes wijzigingen doorgevoerd in zijn basiself. Wat terug te keren naar automatische mechanismen waarvan we zullen zien dat ze betalen.

Desondanks is het eerste kwartier opnieuw moeilijk. De Kroaten hebben een bijna onbetwist balbezit en het zal nodig zijn dat de Belgische coach aan de rand van het veld schreeuwt zodat zijn mannen opnieuw een meer axiale plaats innemen om door de Kroatische muur te dringen.

Dubbel transversaal en 60 e doel

Heel snel herwinnen de mannen van Martinez de overhand en grijpen het leer, waardoor de Kroaten als duivels op de vlucht slaan - en dit is een paradox. Om een ​​half uur, Romelu Lukaku, in een terugkeer waarvan hij het geheim heeft, ziet de bal op de lat crashen. Yannick Carrasco die gedurende de hele wedstrijd de energie van geweldige spelers zal hebben getoond, niet mis de kans niet om met kop naar voren te springen in de rebound, maar zijn aanval eindigt opnieuw op de lat.

Er was niet veel meer nodig om het hele team nieuw leven in te blazen, dat een paar minuten later, na een hoekschop gegeven door een meestervoet door Dries Mertens, zal Romelu Lukaku zijn zestigste doelpunt voor de nationale ploeg bezorgen. En als we weten dat de man pas bij zijn 93ste e selectie is, kunnen we spreken van een prestatie.

Sommige mislukkingen van Devils zonder automatisme

Als de Rode Duivels een goede balcontrole hebben getoond, betreuren we dat sommige afwerkingen niet nauwkeurig zijn. Maar ook hier, zoals Yannick Carrasco die geen kans liet lopen om te laten zien dat hij wilde scoren, is dit een aanpassing die de Rode Duivels zullen kunnen afronden tegen de eerste wedstrijd, tellend voor Euro 2020, tegen Rusland. </p >

De terugkeer van Eden Hazard en de consistentie van Thibault Courtois

Het andere goede nieuws van de wedstrijd is dat Roberto Martinez heeft besloten speeltijd aan te bieden aan Eden Hazard. Toegegeven, hij zal nog geen tien echte minuten hebben gespeeld, maar na bijna twee jaar niet voor de Rode Duivels te zijn opgesteld, verdiende het om opgemerkt te worden. Hij zal ook de kans krijgen om te laten zien dat bepaalde automatismen, in het bijzonder met zijn broerThorgan , duurt niet lang voordat ze weer verschijnen.

Een opmerkelijk punt is ook de kwaliteit van een keeper als Thibault Courtois. Als we inderdaad niet kunnen zeggen dat hij gedurende de 90 minuten van de wedstrijd op de proef werd gesteld, is het tijdens de spelonderbreking dat hij zal laten zien dat hij tot de laatste minuut gefocust kan blijven. Zijn reflexstop zal namelijk voorkomen dat de Rode Duivels met een aandeel naar de kleedkamer terugkeren.

Versterk je internetverbinding en date met de Rode Duivels

Eén ding is zeker: je wilt geen enkele wedstrijd van de Rode Duivels missen. Je geluk? Om deze spannende wedstrijden op je computerscherm te kunnen bekijken, met een 'eenvoudige' internetverbinding (ontdek hier hoe u gratis en live de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, kroatie, romelulukaku