België - Wit-Rusland: De demonstratie eindigt met een 8 - 0

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
België Wit-Rusland 8-0
België Wit-Rusland 8-0 Rode Duivels corrigeren Wit-Russen

België Wit-Rusland de FiFA-ranglijst werd gerespecteerd in het veld

Dinsdag 30 maart. De Rode Duivels organiseren Wit-Rusland in wat de laatste kwalificatiewedstrijd voor het WK zal zijn voor een nieuwe grote competitie: Euro 2020, dat vanwege een pandemie op 11 juni 2021 van start gaat. De kans voor Roberto Martinez om 'een ander team te tonen. En het minste wat we kunnen zeggen is dat we niet teleurgesteld waren.

We willen dat sommige games nooit eindigen, een beetje als een bijzonder smakelijke pizza die we graag een buurt overnemen. Maar in een pizzeria, zoals op een voetbalveld, is er een moment waarop het tijd is om de rekening en een limoncello te vragen die nog lang na een maaltijd wordt herinnerd. En de toevoeging deze keer is voor de Rode Duivels een acht tegen nul, wat laat zien dat zelfs als de grote namen er niet zijn, we een sterk team hebben. En dat herinneren we ons nog lang na de wedstrijd.

De Rode Duivels, één knie tegen de grond ... maar voor een goed doel

Bij gebrek aan toeschouwers in het Leuvense stadion, zullen de kijkers verrast zijn geweest om de Rode Duivels te zien, een knie op de grond, voordat ze hun ontmoeting tegen Wit-Rusland begonnen. Er is geen erkenning van zwakte van de kant van onze spelers, maar de bereidheid om hun inzet voor de verdediging van mensenrechten en mensenrechten te tonen. Ze dragen allemaal een t-shirt met de tekst 'Voetbal ondersteunt verandering' en zijn van plan de FIFA op te dringen om aan Qatar - waar het volgende WK zal plaatsvinden (voor de weinigen die afgeleid zijn die het nog niet zouden weten - sterke maatregelen te nemen om de rechten van arbeiders - vaak immigranten - die deelnemen aan de bouw van stadions. Een belangrijk gebaar als we weten dat er al 6.500 mensen zijn omgekomen op sites die verband houden met het WK. We kunnen gewoon spijt hebben dat de spelers uit Wit-Russen niet wilden toetreden tot de beweging . Tweede sterke gebaar, deze beroemde knie tegen de grond, zich scharen naar de "Black Lives Matter" -beweging die strijdt tegen racisme over de hele wereld. Ongetwijfeld hebben we toegewijde spelers.

Een Wit-Russisch team dat veel te defensief is

In tegenstelling tot Tsjechië besloot Wit-Rusland een paar dagen geleden de wedstrijd tegen België voorzichtig te benaderen. Een vergissing, zelfs tegen de Rode Duivels zonder hun internationale maten. De fout was inderdaad zo duidelijk dat iedereen vanaf de eerste speelminuten wist dat België het spel alleen zou spelen en daarbij de netten vele malen zou schudden. En de kijker zal niet teleurgesteld zijn, aangezien de spelconstructies zo duidelijk en vaak succesvol waren.

Zoals in training ...

Als het probleemloos verloopt, zijn we vaak geneigd te zeggen dat het in de praktijk zo is gegaan. En in feite! Wanneer, op de 14 e minuut, Doku de bal op Batshuayi, weten we dat het in het net zal eindigen. Niemand had zo'n krachtige aanval kunnen bedenken, maar het is een goed voorteken voor de Crystal Palace-speler.

Drie minuten later is het Vanaken, de Brugge-speler, die de bal stuurt naar de achterkant van het net, daar zijn eerste doelpunt scoren onder de jas van de Rode Duivels. Dezelfde observatie in de 38 e minuut toen Trossard aangeboden aan de Rode Duivels een dakraam zoals we dat vaker zouden willen zien tijdens wedstrijden.

Het vierde doelpunt komt in de 42 e minuut, voor de voeten van Doku, prachtig bediend door Dennis Praet, waardoor hij een spannende confrontatie met de Wit-Russische doelman won.

Zelfde wrok van terugkeer uit de kleedkamer

We zouden dan gedacht hebben dat Roberto Martinez zijn spelers vraagt ​​om langzamer te gaan. Maar dat is niet een erg rode duivel als een kijk op de dingen. Het zal dus pas in de 49 ste minuut duren dat Dennis Praet vanaf 25 meter zijn geluk beproeft met een lage kanonskogel die de tegenstander onbewogen laat.

Benteke, een beetje verdrietig om niet meer speeltijd te hebben met het team dat hij houdt zo veel van, zal scoren in de 70 e minuut trots kunnen zijn dat zijn eerste actie weer in een doelpunt eindigt. Zijn uitstekende volley volgde op een perfecte voorzet van Toby Alderweireld, wat bewijst dat de automatismen tussen ervaren spelers behouden.

Het duo Doku - Trossard zal Wit-Rusland nog steeds bang maken, maar verwacht ook toekomstige tegenstanders van de Belgen dankzij een perfecte spelconstructie waardoor Trossard in de 76 e minuut zijn tweede kan scoren. doel van de avond.

Vanaken, ongetwijfeld opgewonden door het feit dat hij niet de topscorer van de avond is, zal profiteren in de 89 e minuut van Adnans Januzaj opkomst in de wedstrijd om de Wit-Russische doelman te verslaan en het achtste doelpunt van de avond te scoren.

Een moeilijke tijd voor Roberto Martinez

De enige die het veld met een somber gezicht heeft verlaten, is Roberto Martinez. De Belgische coach heeft inderdaad de zware taak voor zich om het team aan te wijzen dat naar Euro 2020 gaat. Een zware taak want de jonge generatie bewees vanavond tegen Wit-Rusland dat ze een onmiskenbaar potentieel heeft. We zijn dan ook verheugd om te zien wat zijn beslissingen de komende dagen zullen zijn, wetende dat er onvermijdelijk teleurstellingen zullen zijn, onder de spelers en onder de supporters.

Nog een goed nieuws

Het laatste goede nieuws van de avond is dat Wales hun wedstrijd van Tsjechië heeft gewonnen, waardoor België zijn ploeg kan leiden voorafgaand aan de verplichte Euro 2020-pauze.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Eén ding is zeker: in 2021 moet je je agenda nemen om de talloze spannende wedstrijden op te schrijven die het hele jaar door zullen volgen (en we hebben het niet alleen over de Rode Duivels). Je geluk? Alle wedstrijden die u interesseren direct op uw computerscherm kunnen bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, wk2022qatar, witrusland