Tsjechië - België: het is geen Tsjech in het wit op weg naar de eerste plaats

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Loting Tsjechië België
Tsjechië - België: Tsjechië eerste in groep E

Tsjechië - België: Tsjechische spelers passeren de duivels

Zaterdag 27 maart. De Rode Duivels, met een overwinning op Wales, vliegen vol vertrouwen naar Praag om hun bewering van hun suprematie over andere Europese landen te herhalen. Maar de Tsjechen hebben duidelijk besloten om onze nationale ploeg geen lang rustig leven te geven in deze WK-kwalificatiecampagne.

Het is moeilijk voor Martinez om een ​​team op te bouwen als het gaat om het omgaan met gewonden - Eden Gevaar, onder andere - maar ook voor degenen die afwezig zijn vanwege sanitaire maatregelen in hun geadopteerde land (Thomas Meunier en Thorgan Hazard, altijd onder andere). De Rode Duivels vertrokken echter zelfverzekerd naar Tsjechië om een ​​lager gerangschikt team te verslaan (en terecht, aangezien ze nog steeds de eerste zijn op de FIFA-ranglijst).

10 minuten genade en dan de hel van de Rode Duivels

Het begint redelijk goed voor de Rode duivels die de Tsjechen misbruiken, Dries Mertens biedt zichzelf zelfs de luxe aan van een schot op doel vanaf de negende minuut. Maar we moeten geloven dat de kleine Napoli-speler de Tsjechische trots prikkelde. De wedstrijd veranderde toen en als de Devils hun naam te danken hadden aan het feit dat ze hun tegenstanders gewoonlijk door een hel loodsten, waren zij het die deze keer de angst voor een nederlaag proefden.

Thibault Courtois moet al zijn talenten gebruiken om de Tsjechische aanvallen af ​​te weren en in het bijzonder een aanval van Jankto die hij met talent zal afweren, en dan op geluk rekenen met een bal die gelukkig in de zestiende minuut op de paal crasht. Laten we terloops opmerken dat het kader van de doelpunten deel uitmaakt van deze zaterdagavond, aangezien het dezelfde post is die aan het einde van de wedstrijd een hoe meesterlijk schot van Kevin De Bruyne.

Een eerste doelpunt toegegeven en te vermijden

Als het altijd makkelijk is om achteraf te bekritiseren en dat we altijd meer achter zijn toetsenbord helpen dan in het veld, zullen we niettemin de slechte positionering van België aan de oorsprong van het eerste Tsjechische doelpunt onderstrepen. Lukas Provod vroeg niet om tijd bij het ontvangen van de bal, hij had alle tijd om zijn schot aan te passen en de bal in het Belgische net te krijgen.

Martinez moet beslissingen nemen. Vooral omdat Dries Mertens een zeer slechte val had, waarbij hij zijn schouder verwondde en Nacer Chadli, essentieel voor de Europa Cup die binnenkort van start gaat, vertoont de eerste tekenen van vermoeidheid. Het is daarom tijd om de veranderingen in gang te zetten…

Thomas Foket en Leandro Trossard brengen vers bloed naar het team

Martinez heeft geen keus en moet wedden op de jeugd. Hij zal het goed hebben gedaan. Het is inderdaad gepast om de voortreffelijkheid van het spel te onderstrepen van Leandro Trossard en Thomas Foket, die eindelijk slagen erin om de Tsjechen te destabiliseren, die ongetwijfeld moeite hebben te geloven dat ze aan de leiding staan ​​voor de Belgische nationale ploeg. Beide spelers zullen hebben laten zien dat ze volledig te vertrouwen zijn en dat gespannen situaties - zoals die in Tsjechië - hen niet meer destabiliseren dan de oude backpackers van het team.

Romelu Lukaku voor een 59 ste doelpunt en een verdedigerpositie

De Belgen worstelen om de maas in de wet te vinden. Er is een beslissende pass nodig van Jan Vertonghen en een millimeterplaatsing van Kevin De Bruyne voor Romelu Lukaku kan ons… Romelu Lukaku. Na een dubbele hook die ervoor moet hebben gezorgd dat de Tsjechische verdediger zijn nieren aan de beurt heeft gehad, zal de speler van Inter Milan de bal slaan, die de doelman onbereikbaar is geworden.

Maar het is in een ongebruikelijke positie dat de uitmuntendheid van de Belgische speler zal worden onderstreept. Romelu Lukaku voelt de brutaliteit van het Tsjechische team en zal niet aarzelen om zich op gezette tijden in het hart van de Belgische verdediging te plaatsen. Goede keuze, want drie keer zal hij de bal afstoten, niet zonder zijn partners lastig te vallen, duidelijk in moeilijkheden vergeleken met de woede van de Tsjechen.

Thibault Courtois bedankt zijn kruis en Toby Alderweireld

Het is ook essentieel om te onderstrepen dat Thibault Courtois bijzonder uitstekend was tijdens deze ontmoeting, waarin zijn verdediging duidelijk niet uitblonk zoals gewoonlijk. Zeker, aan het einde van de wedstrijd zal hij ongetwijfeld zijn transversaal bedanken die een Tsjechisch schot afstootte, evenals Toby Alderweireld die in extremis een kopbal met precisie op het Belgische doel zal loslaten.

De twee teams staan ​​daarom aan de top van groep E.In hun volgende wedstrijd, tegen Wit-Rusland, zullen de duivels hun wens opnieuw moeten bevestigen om de eerste te zijn in hun groep en zich daarom automatisch kwalificeren terwijl de Tsjechen het opnemen tegen Wales voor een wedstrijd waarin het moeilijk is om te bepalen wie de winnaar zal zijn.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Eén ding is zeker: in 2021 moet je in je agenda de talloze spannende wedstrijden noteren die het hele jaar door zullen volgen (en dan hebben we het niet alleen over de Rode Duivels). Je geluk? Alle wedstrijden die u interesseren direct op uw computerscherm kunnen bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, wk2022qatar, Tsjechie