België-Griekenland: verveling, grote winnaar van de avond

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
België 1-1 Griekenland
België-Griekenland voorbereidingswedstrijd Euro 2020

Eerste voorbereidingswedstrijd Euro 2020 voor de Rode Duivels en, laten we eerlijk zijn, een serieuze voorproefje van te weinig. We zouden bijna kunnen zeggen dat we blij kunnen zijn om weg te komen met een aandeel, want het ontbrak de Duivels niet veel om overweldigd te worden door een Grieks team zonder inzet.

Laten we beginnen met wat fans van statistieken het meest interesseert: de wedstrijd tussen het Belgisch voetbalelftal en zijn Griekse tegenhanger eindigde in een één-doel-één verdeling.

Roberto Martinez huiverde tijdens het eerste kwartier

Hij lijkt misschien onbewogen op de rand van het veld, maar we kunnen ons de spanning voorstellen die door Roberto ging Martinez, de Belgische coach, tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd. Het is omdat het bescheiden team van Griekenland geen kans heeft gemist om onze Rode Duivels, Simon Mignolet twee keer zijn netten reddend van verontwaardiging. Gelukkig kwam de Devils-machine op gang, maar we zouden in de verleiding komen om 'in mineur' te zeggen.

Zeker, de Grieken speelden geluk, vooral tegen een Romelu Lukaku die zeer goed werd bediend soms door Jeremy Doku, soms door Dennis Praet, maar geluk is niet genoeg om uit te leggen dat we de 20 e minuut moeten wachten om de Helleense netten te zien beven.

Een schokkend duo om onze tegenstanders wakker te schudden op het EK

Maar laten we niet vergeten dat dit een voorbereidingswedstrijd was en de reden voor zo'n wedstrijd is om de manager zijn pionnen te laten plaatsen voor de volgende wedstrijden. Als zodanig is het interessant om te zien dat het duo gevormd door Thorgan Hazard en Yannick Carrasco werkt wonderwel. Zij zijn het die aan de oorsprong en aan het einde staan ​​van het enige doelpunt van onze Rode Duivels.

De mogelijkheid ook om de technische bekwaamheid te zien waartoe een Jeremy Doku in staat is, waarbij hij regelmatig de Griekse verdedigers overtreft die daar zijn geplaatst om hem deze koninklijke weg die naar doelpunten leidt, te blokkeren. Hij zal niet klagen, maar in de 36 e minuut kon zijn pass op Thorgan Hazard alleen maar in het doel gaan, behalve dat de Brainois zijn doel miste. Jammer, het is voor de volgende keer.

Belgische defensie mist intensiteit

Na de wedstrijd was het oordeel van Robert Martinez snel. De verdediging van de Rode Duivels toonde niet de intensiteit waarmee ze de tegenstander uit de kleine rechthoek konden blokkeren. Een grotere reactiviteit zou ongetwijfeld hebben voorkomen dat een bal die de Belgische paal raakt in een stopfase met een volley door een tegenstander zou worden opgevangen en in de achterkant van ons net zou belanden.

Tegelijkertijd was het het hele team dat de creativiteit miste die nodig was om het spel te versnellen en zo een Grieks team achter te laten dat daar niet was gekomen om figuratie te doen. De Belgische coach wil ook het Griekse nationale team bedanken dat, door hun inzet, het mogelijk heeft gemaakt om gebreken en fouten te identificeren voordat de wedstrijden die er echt toe doen echt van start gaan.

Een zeldzame nervositeit voor een vriendschappelijke wedstrijd

Het Griekse nationale team was er niet om te lachen en vergat soms dat dit een vriendschappelijke wedstrijd was. Als er tijdens de wedstrijd hoofdpijn kwam - letterlijk en figuurlijk - zullen we ons ongetwijfeld de lelijke ogen van Romelu Lukaku herinneren tegen een Georgios Tzavellas die graag afrekent met de Belgische speler. Beelden die je liever niet te veel ziet op de voetbalvelden.

Versterk je internetverbinding en date met de Rode Duivels

Eén ding is zeker: je wilt geen enkele wedstrijd van de Rode Duivels missen. Je geluk? Om deze spannende wedstrijden op je computerscherm te kunnen bekijken, met een 'eenvoudige' internetverbinding ( ontdek hier hoe u gratis en live de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, romelulukaku