Standard, gedoemd om de play-offs te winnen 2

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
De Standard wint ofwel de play-offs 2
Standard moet playoff 2 winnen als ze Europa willen zien

Standard de Liège moet alles geven in deze play-offs van 2021

Meedoen aan een Europese competitie is een soort heilige graal voor Belgische teams. De Standard, na een gemengd seizoen in de Jupiler Pro League rekende noodzakelijkerwijs op de finale van de Beker van België om toegang te krijgen tot minstens één Europese competitie. Zonder rekening te houden met het determinisme van Genk die van plan was zijn vijfde Belgian Cup

Standard-Genk, een finale van de Belgische beker die knallend begint

De wedstrijd begon op een spannende manier. De Standard was vastbesloten om een plaats in de Europa League en Genk wilde zijn vijfde Beker van België in de wacht slepen en bovendien , een ticket voor de Europa League. Toen eindigde de wedstrijd snel en draaide uiteindelijk in het voordeel van Genk. Eindresultaat: 1 - 2, de Limburgers maken daarmee de kist vol en veroorzaken kettingreacties.

Een laatste wanhopige wedstrijd voor Standard

Vastbesloten om hun tiende Belgische beker nederlaag in achttien optredens te laten verslaan, kijkt Standard nu al naar de toekomst met een mes tussen hun tanden. Hun laatste kans om deel te nemen aan de Europa League is inderdaad het winnen van de Play-Offs 2 van ons nationaal kampioenschap. Het team zou zich dus kwalificeren voor de knock-outfase van een gerenommeerde wedstrijd.

Europees voetbal speelt Belgische stoelendans

Om volledig te begrijpen hoe de Champions League en de Europa League, althans wat de deelname van Belgische clubs betreft, is het belangrijk om een ​​stap terug te doen.

Wat betreft de Champions League, is het de Belgische kampioen die automatisch gekwalificeerd is. De vice-kampioen is gekwalificeerd voor de 3 e voorronde van de competitie. Een nederlaag degradeert hem vervolgens naar de Europa League.

Maar hier wordt het lastig. Als winnaar van de beker plaatst Genk zich automatisch voor de 4 e voorronde van de Europa League met al een ticket op zak voor de Conference League in geval van een nederlaag. Het zou dus toetreden tot het laatste team van de top 4 dat een plaats behaalt in de 3 e voorronde van de Conference League.

Maar het staat nog steeds op zijn kop als Genk de titel van runner-up in de Jupiler Pro League heeft, aangezien het team een ​​plaats geniet in de 3 e ronde van de Champions League. Het is dan de derde aan het einde van de Play-Offs 1 die de toegang herwint die wordt geboden door de Beker van België. De 4e e van Play-Offs 1 kan dan de 3 e voorronde van de Conference League spelen.

Ingewikkeld? het is oké om het te zeggen.

Kwalificatietoernooien voor Play-Offs 1 spelen in Europa

Alleen al het feit dat een van de teams die betrokken waren bij de Play-Offs 1 ook de Beker van België won, laat zijn drie toekomstige tegenstanders een beetje ademen: een plek in de Europese competitie is 'ertsen en al verworven. Hierdoor kon Marc Coucke een tweet sturen waarin hij de spelers van Genk bedankte die het RSC Anderlecht inderdaad toelaten om kleur Europees te hervatten.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Een ding is zeker: de Europese competities zullen de Belgische fans zeker prikkelen. Je geluk? Alle wedstrijden die u interesseren rechtstreeks op uw computerscherm kunnen bekijken, met een 'eenvoudige' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :standard, playoffs, genk