De Super League heeft 48 uur geleefd!

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
De stem van Europese supporters is gehoord
De stem van Europese supporters is gehoord, het Super League-project zit in de kast!

De supporters wonnen hun zaak, de Europese Super League is NEE!

48 uur geleden, de wereld van Europees voetbal gevreesd te imploderen onder de slagen van twaalf slingeraars. Tegenwoordig ademen voetballende lichamen, zowel Europees als mondiaal. De clubs, ongetwijfeld verleid door een project voor de minst winstgevende, trekken zich een voor een terug om een ​​breuk binnen de populairste sport van het continent te voorkomen.

Sommigen hadden hen de twaalf klootzakken zo vaak genoemd het Super League project leek bevorderlijk voor het imploderen van het Europese voetbal en, a fortiori, het wereldvoetbal. En het is waar dat dit privé-initiatief genoeg was om de miljoenen fans die zo graag toegankelijk voetbal wilden, ongerust te maken als ze er niet in zouden slagen om het brouwen van miljoenen euro's per jaar te vermijden.

Deelnemen aan de Champions League vereist meer voorbereiding

Het is moeilijk voor te stellen dat de staf van grote clubs zoals degenen die dit Super League project hebben geïnitieerd (ter herinnering, de AC Milan, Arsenal, de Atletico Madrid, Chelsea FC, de FC Barcelona, de Inter Milan, de Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, op Real Madrid en Tottenham) veronderstelden niet de verontwaardiging die zou leiden tot hun beslissing om te splitsen.

Natuurlijk waren er de reacties van politici, maar je kunt je voorstellen dat deze de makers van het project niet deden beven. En hoe zit het met de waarschuwingsbeelden van de UEFA en de FIFA, dreigt clubs en spelers uit te sluiten van alle internationale competities, snel verstikt door een rechtbank in Madrid, samengevat in beslag genomen, het verbieden van elke vorm van sanctie door de Europese en internationale voetbalautoriteiten.

De kracht van de supporters

Het waren meteen de supporters die hun teleurstelling uitten. Europees voetbal zou daarom op twee snelheden worden gespeeld. Een kring van superclubs die privé spelen om zoveel mogelijk inkomen te vergaren en de anderen, de facto als minder interessant beschouwd en niet in staat om te profiteren van het solidariteitseffect van de herverdeling van inkomsten door de UEFA of FIFA.

Dinsdagavond bijvoorbeeld, toen Chelsea Brighton uitdaagde in de Premier League, negeerden duizenden supporters Covid-19 om hun onenigheid met de leiders van hun club te tonen. Een verhaal dat zich herhaalde in Groot-Brittannië, maar ook in Italië of Spanje.

De Super League neergestoken door de Engelsen

Het waren de Engelsen die als eerste hun excuses aanboden aan de gefrustreerde supporters en die aankondigden zich terug te trekken uit een project, waarvan we zullen vernemen dat de interclub-overeenkomsten nog niet helemaal rond waren (in tegenstelling naar wat de initiatiefnemers van het project hadden gezegd tijdens de presentatie aan het begin van de week). Het is duidelijk dat wanneer de helft van het personeelsbestand de deur dichtslaat, we al twijfelen aan de levensvatbaarheid van het project als geheel.

Vooral omdat het een paar uur later de Italiaanse clubs waren die de een na de ander aankondigden dat ze niet langer aan een project wilden beginnen dat duidelijk niet alle stemmen kreeg. Op het moment van schrijven moeten alleen de twee Spaanse clubs nog spreken. Het is echter moeilijk in te zien hoe ze dit soort wedstrijden zouden kunnen leiden en vooral het financiële plan zoals genoemd als duo op te stellen.

Dood aangekondigd, maar tijdelijk

Achter de schermen wordt gefluisterd dat als de clubs van plan zijn een goed gezicht te houden door het project te verlaten, dit laatste niettemin financieel aantrekkelijk is en dat het binnen een paar maanden weer het licht zou kunnen zien of een paar jaar. Een ding is zeker: dit zal de discussies op het volgende congres dat door de Europese autoriteiten wordt bijeengeroepen, niet vereenvoudigen. Er is grote onenigheid tussen de verschillende federaties, clubs en de doelen van FIFA en UEFA. Het lijdt geen twijfel dat de discussies verhit zullen zijn.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Eén ding is zeker: welke beslissingen er ook worden genomen, we zullen je blijven begeleiden in de voetbalwereld. Je geluk? In staat zijn om alle wedstrijden die u interesseren rechtstreeks op uw computerscherm te bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe je de wedstrijden waar je gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :uefa, chelsea