Beslissingen: Licenties van de Belgische Voetbalbond voor het seizoen 2021-2022

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Beslissingen Licenties van de Koninklijke Belgische Unie van Voetbalbo
Beslissingen: Licenties van de Koninklijke Belgische Unie van Voetbalbonden voor het seizoen 2021-2022

Licenties, het is officieel, de Belgische vakbond heeft beslist: ja voor Virton, nee voor Moeskroen en Oostende!

Licenties verleend voor profvoetbal

Toewijzing van licenties 2021-2022, het is officieel de Belgische voetbalbond heeft zijn oordeel uitgesproken: de Excelsior Virton heeft zijn licentie, voor Excel Mouscron en de KV Oostende, dat is nee!

Aanstaande woensdag 14 april 2021 nam de KBVB-licentiecommissie, bij Belgische voetballers beter bekend als de "Belgische vakbond", haar beslissingen over alle dossiers die door voetbalclubs werden ingediend.

D1A en D1B

URBSFA heeft zijn beslissingen bevestigd. Union Saint-Gilloise zal goed spelen in Jupiler Pro League, RWDM in Proximus League.

Met uitzondering van de club uit Moeskroen en KV Oostende, hebben alle clubs van divisie 1A en divisie 1B woensdag hun licentie voor 2021-2022 verkregen om deel te nemen aan de twee professionele voetbalkampioenschappen in België. Virton speelt in juli het Proximus League-seizoen 2021-2022.

De Excel Moeskroen

Wat KV Oostende betreft, zal Excel Moeskroen CBAS bellen

Moeskroen zal, als 17e en voorlaatste in het Belgische D1A-klassement, de play-offs spelen tegen RFC Seraing tijdens de eerste twee weekenden van mei. Als de Moeskroen de play-offs winnen, maar hun licentie niet halen voor de CBAS, wordt het volgende Divisie 1A-kampioenschap betwist met 17 teams, wat echt schadelijk zou zijn.

De Excelsior Virton

De Excelsior Virton, na een lang juridisch gevecht, kondigt het management van RE Virton na een leeg jaar enthousiast zijn terugkeer naar de Proximus League aan. De club zal een competitief team hebben.

Amateurvoetbal

1e nationale divisie

RFC Liège verkrijgt zijn licentie voor Nationale 1, het heeft een positief advies gekregen van de licentiecommissie.

In Amateur Division 1 haalde alleen Patro Eisden Maasmechelen de licentie niet. De Limburgers dreigen te worden gedegradeerd naar de landelijke amateur Divisie 2. De enige mogelijkheid is om voor de CBAS te passeren.

Thema's :belgischevoetbalbond, moeskroen , oostende, virton