België - Wales: een bemoedigende start

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
België Wales 3 -1
België Wales 3-1, samenvatting van de WK-kwalificatiewedstrijd 2022

België Wales 3-1, samenvatting van de revanche in de kwalificatie voor het WK 2022

Woensdag 24 maart. De Rode Duivels staat tegenover de Wales, een tegenstander heeft al knoppen in de schoenplaatjes van ons nationale team. Goed nieuws, het kwam goed uit voor de Duivels. En toch begon het slecht.

Korte stap terug. In 2016 staat België in de kwartfinales van de Euro. Tegenover haar stond een team uit Wales vastbesloten haar de weg te versperren. Het slechte nieuws is dat ze het uittrekt en de Rode Duivels met een bitter gevoel van nederlaag in haar mond terug naar de kleedkamer stuurt. Het volstaat te zeggen dat de wedstrijd van gisteren smacht naar wraak.

De Rode Duivels laten een moeilijke start zien

Moeten we dit toeschrijven aan een afwezigheid op het veld of aan het feit dat twee pijlers van het team - Eden Hazard en Axel Witsel - konden het team niet versterken in deze belangrijke wedstrijd, beide van vanuit een psychologisch standpunt en in de evolutie van het team in deze grote wedstrijd, het WK.

Zeker, de Belgen hebben een goed balbezit, maar kunnen een versnelling van de Welsh die op meesterlijke wijze eindigt met een doelpunt gescoord door Harry Wilson niet tegengaan.

Kevin De Bruyne aan de basis van de reconstructie

Zoals alle geweldige teams, raken de Rode Duivels niet in paniek. Editor Kevin De Bruyne - die in een interview plezier had en hem nu tot een oudere maakte die de weg moest wijzen aan de 'kleine' jonge mensen - het spel wordt herbouwd en het kost hem iets meer dan 10 minuten om op doel toe te slaan en de Welshe netten te schudden.

Thorgan Hazard is een eerbetoon aan zijn broer

Een paar minuten later bewijzen de Devils aan iedereen die eraan had kunnen twijfelen dat de samenhang van de groep perfect is. Het is daarom op een millimetercentrum van Thomas Meunier dat Thorgan Hazard heads-up en stuurt de bal het doel in. Als hij profiteerde van de blunder van een Welshe verdediger die op eigen kracht vlak voor hem viel, is de klap meesterlijk en kan België zijn leiderspositie herwinnen. Na het doelpunt is er ongetwijfeld een zwaai van Thorgan Hazard: hij draagt ​​het doel op aan zijn broer die, naar we zeker weten, het kijken naar de wedstrijd vanaf zijn bank niet zal hebben gemist.

Bale en James botsen met Thibault Courtois

Terug uit de kleedkamer probeert Wales terug te keren naar het doel, in het bijzonder met de aanvallen van Bale en James richting het Belgische doel. Maar dat is om te vergeten dat een zekere Thibault Courtois als laatste bolwerk voor hen staat en weinig angst heeft bij schoten die te timide zijn om echt gevaarlijk te zijn. De Belgen beheren dan het balbezit perfect en vernietigen elke neiging om Welsh terug te keren.

Romelu Lukaku, voor een pauze vanaf de penaltystip

De duivels hadden tevreden kunnen zijn met het van tevoren beheren van hun doel. Hun vechtlust drijft hen echter vooruit. Het was tijdens een van deze aanvallen dat Dries Mertens wordt neergemaaid. Het vonnis van de scheidsrechter is definitief: strafschop. Romelu Lukaku om een ​​kanonskogel in het net van de tegenstander te werpen, niet zonder de Welshe doelman tegen de stroom in te hebben genomen.

België staat daarom logischerwijs bovenaan in groep E, op gelijke hoogte met Tsjechië, dat Estland duidelijk geen kans heeft gelaten door hun wedstrijd met 6-2 te winnen.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Eén ding is zeker: in 2021 moet je in je dagboek de talloze spannende wedstrijden noteren die het hele jaar door zullen volgen (en we hebben het niet alleen over Rode Duivels). Je geluk? Alle wedstrijden die je interesseren direct op je computerscherm kunnen bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :rodeduivels, Wales, wk2022qatar