Kevin De Bruyne gaat deelnemen aan Euro 2020

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Kevin de Bruyne speelt EK 2020
Kevin de Bruyne speelt EK 2020 met de Rode Duivels

Voor Kevin de Bruyne, Griekenland en Kroatië is het nee. Voor de eerste wedstrijd van de Belgen van Euro 2020 tegen Rusland is het ja!

De afbeeldingen zijn koud aan de achterkant. De confrontatie met Antonio Rüdiger is brutaal, frontaal en laat geen kans voor Kevin De Bruyne. Het vindt plaats tijdens de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea. Gelukkig zijn de gevolgen minder belangrijk dan men in eerste instantie had gevreesd.

Rüdiger verontschuldigt zich, De Bruyne huilt

De zestigste minuut van de wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea zal dus beslissend beide Kevin De Bruyne werd gezien als een cruciaal element van de overwinning voor Manchester. Halverwege de race werd hij tegengehouden door Antonio Rüdiger, de Duitse verdediger van Chelsea die duidelijk een stevige schouder in de weg voorkomen dat de Belgische speler zijn inzet tot het einde produceert. Gevolg: een man op de grond wiens ogen onmiddellijk opzwellen. En als Rüdiger zich onmiddellijk verontschuldigde op sociale netwerken, doet het geen zaken voor Kevin De Bruyne noch voor Roberto Martinez die een van de pijlers ziet van het team van de Rode Duivels verslagen worden. De Belgische coach zal niet aarzelen om de arbitrage te hekelen, in de overtuiging dat het gebaar van de verdediger van Chelsea zeker een uitsluiting verdiende.

Kevin De Bruyne staat op na een beangstigende diagnose

We zijn verbaasd over de kracht van karakter van Kevin De Bruyne die is van plan om ondanks alles op eigen benen het veld te verlaten. Wetende dat de man een gebroken neus en een ander gebroken voorhoofd had opgelopen, had men kunnen begrijpen dat de speler op een brancard het veld verliet. De aanvoerder van Manchester City keert niet terug naar het veld om zijn troostmedaille in ontvangst te nemen. Het zou natuurlijk een bittere smaak hebben gehad voor iedereen die zijn seizoen voor Engeland met een nieuwe prestatie wilde afsluiten.

Een week vrij voor Kevin De Bruyne

Wat de Rode Duivels betreft, dat verandert niet veel. Roberto Martinez had Kevin De Bruyne al een week vrij gegeven na deze indrukwekkende reis in Champions League. Hij zal dus maandag 31 mei niet bij zijn teamgenoten in Tubize zijn geweest, maar zal niet deelnemen aan de vriendschappelijke wedstrijden ter voorbereiding op Euro 2020 tegen Griekenland en Kroatië.

Kevin de Bruyne wil geruststellen

De volgende dag, terwijl Kevin De Bruyne in staat was uit het ziekenhuis, probeert hij zijn vele fans gerust te stellen, ook via Twitter: “Hallo jongens, ik ben net terug uit het ziekenhuis. Ik heb een gebroken neus en een orbitale breuk aan de linkerkant van mijn oog. Ik voel me beter nu. Natuurlijk nog steeds teleurgesteld over het verlies van gisteren, maar we komen terug! Kunnen we daar lezen. De dokters, zij, willen geruststellend zijn: als Kevin De Bruyne waarschijnlijk slecht slaapt vanwege een slechte ademhaling die verband houdt met de gebroken neus, moet hij kunnen spelen vanaf de eerste wedstrijd van de Rode Duivels op Euro 2020, op 12 juni , tegen Rusland. Dat is natuurlijk al het kwaad dat we hem toewensen.

Versterk uw internetverbinding en ga naar Sint-Petersburg

Eén ding is zeker: met of zonder Kevin De Bruyne wil je geen enkele wedstrijd van Rode Duivels missen. Je geluk? Deze spannende wedstrijden op uw computerscherm kunnen bekijken, met een 'eenvoudig' internet (Ontdek hier hoe u gratis en live de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent kunt bekijken, met een eenvoudige internetverbinding)

Thema's :kevindebruyne, rodeduivels, euro2020