De Champions League finale, een symbool van de terugkeer van de toeschouwers naar het stadion

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
De finale van de Champions League keren de toeschouwers terug naar het
Eindelijk toeschouwers in het stadion, lang leve de Champions League!

De finale van de Champions League, de terugkeer van de supporters naar de stadions

We waren allemaal verheugd om te zien dat de spelers het beheer van de velden overnemen om ons spannende voetbalmomenten te bezorgen. Maar het is duidelijk dat dit na een tijdje niet meer genoeg is voor supporters die maar één verlangen hebben: terugkeren om hun favoriete teams in de stadions te ondersteunen. En daar is het duidelijk dat het nieuws goed zou kunnen zijn ...

Istanbul mislukt, Porto prees

De finale van de Champion’s League zou oorspronkelijk plaatsvinden in Istanbul. Maar dat was zonder rekening te houden met een rampzalige gezondheidssituatie in Turkije en het land dat door Groot-Brittannië in de rode zone wordt geplaatst. Dus als we weten dat Chelsea en Manchester City zijn de twee clubs die in deze finale strijden, dit kon de Engelse supporters alleen maar boos maken. De UEFA besloot daarom de finale te verplaatsen van Istanbul naar Porto, in het Estadio di Dragao.

Een belangrijke beslissing voor Engels voetbal

In eerste instantie zouden we kunnen zeggen dat Porto of Wanfercée-Baulet wat belangrijk is, aangezien de supporters van de twee teams in ieder geval op zijn best veroordeeld zijn om de ontmoeting in een pub te volgen met een paar vrienden eromheen. Behalve dat de UEFA, die net zo graag het publiek terug naar de stadions wil zien, regels heeft aangekondigd waardoor supporters van beide teams de competitie live kunnen meemaken.

16.500 toeschouwers, we geloven bijna dat we dromen

Het Estadio do Dragao heeft een capaciteit van 50.000 zitplaatsen. Zeer subjectief en in overleg met de gezondheidsautoriteiten heeft de UEFA besloten dat slechts een derde van deze plaatsen bezet mag zijn. Kortom, 16.500 toeschouwers worden toegelaten tot het stadion op voorwaarde dat ze op zijn minst een negatieve PCR-test kunnen laten zien.

Luchtvaartmaatschappijen en veerboten die op de rand van oorlog staan

De finale van de Champions League vindt plaats op zaterdag 29 mei om 21.00 uur. Het volstaat te zeggen dat het de onrust is van de strijd in de luchtvaartmaatschappijen en veerboten, aangezien de UEFA heeft besloten 6.000 zitplaatsen aan te bieden voor zowel Chelsea als Manchester City. Fans zullen hun vindingrijkheid moeten verdubbelen om naar Porto te kunnen reizen en te ervaren wat al bekend staat als uitzonderlijk. Voor de Belgische supporters van de twee Engelse teams zijn er verschillende oplossingen beschikbaar: televisie of, via internet, door deze link te volgen.

Versterk uw internetverbinding en ga naar Porto

Een ding is zeker: er zullen maar weinig Belgische fans zijn in het Estadio do Dragao. Je geluk? Om deze spannende wedstrijd op je computerscherm te kunnen bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :championsleague, manchestercity, chelsea