Mourinho is ontslagen!

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Premier League: José Mourinho schoot op Tottenham
Premier League: José Mourinho schoot op Tottenham

Soms is er nieuws waarvan je denkt dat het uit een slechte 1 april kwam. Overtuig uzelf: wie had een halve seconde geloofd dat José Mourinho, de ster van de technische staf, ronduit zou kunnen worden ontslagen door de club die hem in dienst had. Dit is wat er gebeurde op 19 april in Tottenham.

Men maakt geen gevoelens in het voetbal en de rampzalige resultaten van Tottenham in de Premier League waren terecht de samenwerking tussen de club en José Mourinho. Het was Ryan Mason, de potentiële coach van de club, die in ieder geval tot het einde van het seizoen is aangesteld als interim-coach. Maar niemand heeft echte illusies over de resultaten van het team tot volgend jaar.

Een ontslag (bijna) met spijt

Daniel Levy, in de wens om de geruchten te beheersen die al door de Engelse pers waren gelanceerd, was er in een laconiek persbericht, maar hij toonde bijna spijt: “José en zijn staf stonden aan onze zijde tijdens een van de moeilijkste periodes in club geschiedenis. Hij is een geweldige professional die tijdens deze pandemie een enorme veerkracht heeft getoond. Persoonlijk vond ik het leuk om met hem samen te werken en ik vind het jammer dat de dingen niet zijn gelopen zoals we allebei hadden gehoopt. Hij zal hier altijd welkom zijn en we danken hem en zijn medewerkers voor hun bijdrage. "

Twee jaar voetbal en slechte resultaten

Spurs zoals ze worden genoemd bij Tottenham deden een beroep op José Mourinho in 2019 in de hoop dat de ploeg zich kwalificeert voor de Champions League, maar het werkte niet. De pandemie heeft de zaken niet geholpen, integendeel. Zelfs als hij kan rekenen op een Rode Duivel zoals Toby Alderweireld, zal José Mourinho dat niet hebben slaagde er alleen in om zijn team naar de zevende plaats in het klassement te brengen.

Drie games zonder overwinningen, dat is het uitrijkaartje

De sanctie volgt op drie games zonder winst voor Spurs. Toegevoegd aan de nederlaag in Europa League tegen Dinamo Zagreb, er was niet meer voor nodig om te begrijpen dat de coach niet meer op zijn plaats stond. Het valt nog te bezien of zijn opvolger in staat zal zijn een wonder te verrichten en de lat hoger te leggen. Misschien, maar veel waarnemers denken dat het dit seizoen niet zal zijn.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Eén ding is zeker: in 2021 moet je in je agenda de talloze spannende wedstrijden noteren die het hele jaar door zullen volgen (en dan hebben we het niet alleen over de Rode Duivels). Je geluk? Alle wedstrijden die u interesseren direct op uw computerscherm kunnen bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Thema's :tottenham