Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/webfoot.be/httpdocs/app/frontend/controller/news.php on line 225

Warning: session_write_close(): write failed: No space left on device (28) in /var/www/vhosts/webfoot.be/httpdocs/lib/magepattern/component/http/session.php on line 63

Warning: session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in /var/www/vhosts/webfoot.be/httpdocs/lib/magepattern/component/http/session.php on line 63
Rode Duivels spelen tegen Wales als eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022

Rode Duivels spelen tegen Wales als eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK 2022

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Rode Duivels ontmoeten Wales 2022 WK-kwalificatiewedstrijden
Belgische Rode Duivels ontmoeten Wales 2022 WK-kwalificatiewedstrijden in Qatar

België ontmoet Wales als eerste wedstrijd van 2022 WK-kwalificatiewedstrijden in Qatar

Eerste stap op weg naar het WK 2022 in Qatar

België Wales in de kwalificatie van Groep E

Deze ontmoeting maakt een einde aan 4 maanden internationale wapenstilstand, de laatste wedstrijd was die van de Nations League-kwalificaties, België-Denemarken van woensdag 18 november 2020, gewonnen met een score van 4- 2. De Belgische spelers wilden de 2022 World Cup live veroveren in Qatar. Eerste hindernis op weg naar België tijdens de Zone Europa-kwalificatiewedstrijden, aanstaande woensdag 24 maart 2021 om 20:45 uur, het Wales van Gareth Bale, een van de nationale teams die coachen Roberto Martínez weet het het beste.

Live-uitzending op La Une

De Belgium - Wales meeting zal live meekijken op La Une (RTBF) vanaf 20.20 uur op woensdag 24 maart 2021.

Groep E Rode Duivels

Van de vijf verschillende nationale teams die deel uitmaken van de relatief zwakke Devils Group Groep E, is alleen de Wit-Rusland, is nieuw. De andere drie landen; het Wales, de Tsjechië en Estland komen zeer regelmatig voor in de kwalificatiewedstrijden voor het wereldvoetbal of de euro.

FIFA-wereldranglijst 2021

Tijdens de editie van de laatste FIFA Wereldranglijst, op 18 februari 2021, scheiden 17 plaatsen de hoogst gerangschikte concurrent van de Rode Duivels, terwijl een gat van niet minder dan 107 plaatsen de Belgisch voetbalteam met het kleine zetje van deze groep, Estland.

België, nummer 1

Wales 18e.

De 42ste Tsjechen.

Wit-Rusland 88e.

De Esten 108ste.

Drie keer de Welsh in de kwalificatie gedurende 10 jaar

Huidige generatie

Sinds de Hazard-generatie, Lukaku, De Bruyn, hebben de "Rode Duivels" en de "Draken" elkaar kunnen uitdagen tijdens de verschillende kwalificaties: Wereld 2014 in Brazilië, Euro 2016 in Frankrijk en voor het valideren van hun ticket voor het WK 2022 in Qatar. De resultaten worden gedeeld met een 6 van de 12. Voor de Braziliaanse Wereldbeker wonnen de Belgen de heenwedstrijd en deelden de terugwedstrijd of 4 van de 6. Voor de Europa Cup haalde de Welsh 4 van de 6 punten.

Bittere proeverij kwartfinale Euro 2016

De herinnering aan de wedstrijd die nog steeds voor veel supporters nachtmerries bezorgt, is de kwartfinale Wales-België 3-1 op Euro 2016 in Lille, Frankrijk. Ultra favoriet, het zou bijna een formaliteit moeten zijn. Ondanks de opening van de score door de Belgen waren het echter de Welshe draken die doormidden gingen.

 

Vóór de jaren 2000

Tijdens de wereld 94 in de Verenigde Staten en 98 in Frankrijk, 92 euro in Zweden, waren de twee landen al met elkaar in botsing gekomen, van de 6 confrontaties wonnen de Rode Duivels 3 keer, 1 keer gedeeld en 2 keer verloren. Evenwicht lichtjes in het voordeel van Belgen.

Thema's :wk2022qatar, rodeduivels, Wales


Warning: Unknown: write failed: No space left on device (28) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/lib/php/sessions) in Unknown on line 0