Klap 300 voor Romelu Lukaku

Dit nieuws wordt u aangeboden door Webfoot.be
Klap 300 voor Romelu Lukaku
Klap 300 voor Romelu Lukaku

Het is zo'n gewoonte geworden dat je het vergeet, maar ja, Romelu Lukaku blijft een geniale scorer, waar hij zijn stijgijzers ook neerzet. Als bewijs: op 14 februari passeerde hij de 300 doelpunten in een professionele voetbalwedstrijd.

22 augustus 2009: Romelu Lukaku begint aan een lange reeks

Hij is pas zestien, maar niet zoals die tengere jongeman die je je misschien kunt voorstellen als je aan zijn leeftijd denkt. Romelu Lukaku en zijn negentig meter markeert de basis van zijn aanwezigheid vanaf zijn professionele begin onder de RSC Anderlecht trui. Het was een ononderbroken reeks goals die de carrière van de Rode Duivel kenmerkte.

300 e goals tegen Lazio

Anderlecht, Chelsea, Everton, Manchester United en, uiteindelijk, Inter Milan ... Vijf clubs - de Belgische nationale ploeg niet meegerekend - zullen de doelen van deze ongelooflijke sportman die alles uit de kast haalt om zijn passie voor voetbal uit te leven.

In termen van statistieken voegt Romelu Lukaku zich daarom bij Cristiano Ronaldo, die ook op 27-jarige leeftijd 300 doelpunten had gescoord. Alleen Lionel Messi was jonger voordat hij deze mijlpaal overschreed, aangezien hij dit op 25-jarige leeftijd zal doen. Als we in de lijst blijven van de weinige spelers die de bal meer dan 300 keer naar de achterkant van het net hebben gestuurd, kunnen we de exploits benadrukken. van Robert Lewandowski en Luis Suarez die 28 jaar oud waren of Zlatan Ibrahimovic die zal wachten tot zijn 31 jaar. het moment kunnen vieren.

Volgend doel? 760 goals?

De vraag die je kunt stellen is waar Romelu Lukaku wil stoppen. Als het de bedoeling is om doelen te stellen, kan hij misschien nogmaals verwijzen naar Cristiano Ronaldo en zijn 760 goals op slechts 36 jaar oud. Daarvoor zal de Rode Duivel het terrein op het internationale toneel moeten blijven onderzoeken en zijn beledigende waarden in de schijnwerpers moeten zetten, en dit, en dit, en dit, en dit, en dit, en dit, en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit en dit, en dit, zelfs als de tegenstanders de gewoonte hebben aangenomen om hun verdediging te versterken wanneer ze weten dat de aanvaller het veld op zal stappen.

De vraag die iedereen stelt, is waarom Romelu Lukaku ondermaats presteerde tijdens zijn tijd bij Chelsea. Toegegeven, hij had minder speeltijd, maar het is duidelijk dat hij er in 15 wedstrijden nooit in is geslaagd de bal in het net van zijn tegenstanders te krijgen. Moeten we daar de noodzaak inzien dat de Belgische voetballer zich goed voelt in een sterke kern? Toch is de beslissing van José Murinho om hem uit te lenen aan andere clubs een redder in nood geweest voor de doelpuntenmaker van Romelu Lukaku.

New Devils komt binnenkort overeen

Alle ogen zijn nu gericht op Leuven, waar de kwalificatiewedstrijden van de Rode Duivels voor het WK 2022 worden gespeeld. Roberto Martinez steekt de hoop niet onder stoelen of banken die hij stelt in zijn spits, die tot nu toe maar liefst 57 goals in het nationale jasje heeft gescoord. Een resultaat dat veilig als historisch kan worden omschreven en dat, naar we hopen, nog lang niet op zijn hoogtepunt is.

Neem uw agenda en versterk uw internetverbinding

Eén ding is zeker: in 2021 moet je je agenda nemen om de talloze spannende wedstrijden op te schrijven die het hele jaar door zullen volgen (en we hebben het niet alleen over de Rode Duivels). Je geluk? Alle wedstrijden die u interesseren direct op uw computerscherm kunnen bekijken, met een 'simpele' internetverbinding (ontdek hier hoe u de wedstrijden waar u gepassioneerd over bent gratis en live kunt bekijken met een eenvoudige internetverbinding).

Foto door Jannes Glas op Unsplash

Thema's :romelulukaku